Ekološka turistična kmetija MIKL
Ekološka turistična kmetija MIKL
< EN | DE
EN | DE
Ekološka turistična kmetija MIKL
EN | DE
Ekološka turistična kmetija MIKL
EN | DE

Kulinarika

Ker vam želimo naš način življenja kar se da približati, igra kulinarika pomembno vlogo na naši kmetiji. Hrano, ki vam jo postrežemo, je pridelana na EKOLOŠKI način na naši kmetiji. Pridelujemo več sort žit (rž, pira, oves..), zelenjavo, zelišča, ribez, maline, stare sorte jabolk, hruške, češnje, v okoliških gozdovih pa nabiramo borovnice in brusnice. Vse to vam ponudimo sveže obrano, v soku, v marmeladi, posušeno ali pripravljeno v jedeh. Naše govedo večji del leta preživi na paši, prav tako smo uredili poseben prostor za naše pujse, da se lahko tudi ti svobodno sprehajajo po naši kmetiji. Vse živali krmimo z doma pridelano krmo in smo še posebno pazljivi na to, da so živali zadovoljne in da imajo kar najboljše pogoje za življenje.

Če se boste odločili in si hrano pripravili sami, lahko potrebno zelenjavo naberete v našem vrtu, mleko lahko kupite pri sosedu, jajca pa lahko skupaj poberemo v našem kokošnjaku. Lahko pa se napotite v gozd in tam naberete gobe.

Če pa želite postrežbo zaupati nam, bomo za vas pripravili tipične koroške jedi, kot so kločavi nudli, žganci zabeljeni z grumpi (ocvirki), kislo mleko, ajdovi štruklji in ostale dobrote, ki so značilne za naš del Slovenije. Poseben je tudi naš rženi ali črni kruh, pečen v krušni peči na drva po nenapisanem receptu. Odlično se poda k doma pridelanimi suhimi mesninami ob kozarcu jabolčnega mošta (alkoholna pijača iz domačih jabolk).

Posebnost naše prehrane pa so raznovrstne dobrote pripravljene iz pire, najrazličnejše tople priloge, solate s piro, pirin kruh, razne vrste peciva in pa domače pirine testenine.