Ekološka turistična kmetija MIKL
Ekološka turistična kmetija MIKL
< EN | DE
EN | DE
Ekološka turistična kmetija MIKL
EN | DE
Ekološka turistična kmetija MIKL
EN | DE

Dejavnosti

Pri dejavnostih na naši kmetiji je edina omejitev vaša domišljija. V prvi vrsti se naša družina še posebno potrudi za najmlajše obiskovalce kmetije. Pri nas je seveda veliko dela in veseli smo pomoči majhnih rok vaših otrok. Z veseljem gremo po zajtrku skupaj nakrmiti pujse, spustiti krave na pašo, pobrati jajca in opraviti še ostala kmetijska dela. Prav tako ste dobrodošli v času sezonskih del kot so recimo košnja, žetev, pobiranje jabolk in podobno, da nam priskočite na pomoč. Videli boste, kako zanimiva in zabavna so lahko ta opravila. Če vas zanima, kako poteka peka domačega rženega kruha v krušni peči, bo za to poskrbela naša mama, ki je obenem tudi glavna kuharica. Seveda pa je treba kruh na koncu tudi poizkusiti, najbolje v kombinaciji z našim domačim medom. Naša Zala pa bo vam in vašim najmlajšim z veseljem pokazala svojega konja. Skupaj ga boste lahko negovali, pripravili na ježo in celo naredili kakšen krog.

V vročih poletnih dneh vas do prelepih avstrijskih jezer loči le ura vožnje. Jezera so idealna za počitek, prav tako pa so dobro opremljena z igrali za vaše najmlajše. V dolini je tudi letno kopališče, ki ga popestrijo tobogani . Prav tako pa je aktualen naravni plavalni bazen Radlje.

Seveda pa je potrebno omeniti tudi naše otroško igrišče pred hišo, kjer lahko igrate mali nogometodbojko ali namizni tenis. Opremljeno je s toboganomgugalnicami in peskovnikom. V bližini hiše pa imamo tudi ribnik, kjer se lahko preizkusite v lovljenju rib.

Za vsakega se najde kakšna aktivnost tudi pozimi. Otroci se lahko igrajo in sankajo po bližnjih hribih, prav tako pa sta 40 min od nas oddaljeni smučišči Peca in Kope. Na naši kmetiji so tudi možne masaže tako pozimi kot tudi poleti.