Ekološka turistična kmetija MIKL
Ekološka turistična kmetija MIKL
< EN | DE
EN | DE
Ekološka turistična kmetija MIKL
EN | DE
Ekološka turistična kmetija MIKL
EN | DE

Ponudba

Povezanost ljudi, živali, rastlin in zemlje je značilna prav za življenje na ekološki kmetiji in to bi radi delili z našimi gosti. Za naše goste smo uredili dva udobna apartmaja, obnovili pa smo tudi staro hiško Jurija in Lene, ki je stara že več kot 200 let. Njena starost ima poseben čar, ki še bolj poustvari pristno izkušnjo bivanja na naši kmetiji.

Wifi


Hiška Jurija in Lene (1/4)

Ko smo se odločili za razširitev naših nastanitvenih kapacitet, smo priložnost videli v stari zapuščeni hiški na naši kmetiji. Hiška je bila v preteklosti last gospodarjev naše kmetije, kasneje pa se je uporabljala kot hiša, v kateri so živeli hlapci, ki so v preteklosti pomagali na kmetiji. Med obnavljanjem tega malega doma smo naleteli na letnico 1786 in vgraviran podpis Jurija in Lene, nekdanjih gospodarjev. Hiška je torej stara 231 let in v njej boste hitro začutili poseben pridih starodavnosti. Hiška je urejena v slogu, kot je vladal nekoč, s starim obnovljenim pohištvom in naravnimi materiali. Notri se nahaja majhna kuhinja, jedilni kot, sedežna garnitura, televizija in kopalnica. Urejen je tudi brezplačen brezžični internetni dostop. V zgornji prostor vodijo lesene stopnice. Pričakuje vas spalnica z zakonsko posteljo in francoskim ležiščem in dodatna otroška posteljica. Hiška ima tudi balkon, s katerega je še posebej čudovit jutranji pogled na goro Peco. Okoli hiške je ograjena zelenica s kaminom, ležalniki in pokrito teraso.

Apartma (1/4 in 1/5)

Apartmaja imata popolno opremo in sta v sklopu stanovanjske hiše. Pohištvo je izdelano iz našega domačega lesa in daje prijeten občutek domačnosti in topline. Apartmaja sta opremljena s kuhinjo, jedilnim prostorom, dnevno sobo, kopalnico in z dvema spalnicama. Večji apartma ima pet ležišč, manjši pa štiri. Vedno pa so vam na voljo tudi dodatna ležišča. Spalnici z ločenimi ležišči dajo apartmaju poseben čar, saj so v nekoliko dvignjenem prostoru. Apartmaja imata tudi vsak svoj pokrit balkon in imata dostop do brezplačnega brezžičnega omrežja (Wifi).